Rekonštrukciu strechy Múzea Andyho Warhola ukončia v predstihu

04.09.2009 Medzilaborce

Medzilaborce/Snina 4. septembra (TASR) – Predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Peter Chudík dnes počas svojho pracovného výjazdu navštívil Medzilaborce, kde sa zaujímal o priebeh prác na rekonštrukcii strechy budovy ...
Tie sa začali v auguste tohto roka a mali trvať približne tri mesiace. Podľa prešovského župana, by ich však dodávateľská firma mala ukončiť v predstihu, a to na prelome septembra a októbra.
\"Som rád, že sa nám podarilo v rozpočte nájsť prostriedky na tento projekt. Doterajšie opravy boli vlastne len riešením akútnych havarijných stavov. S priebehom prác som spokojný aj vzhľadom na to, že sa od začiatku vykonávajú tak, aby nedošlo k obmedzeniu prevádzky múzea najmä počas turistickej sezóny, \" povedal pre TASR Chudík. Zároveň dodal, že vyriešenie tohto dlhodobého problému pomôže múzeu, aby mohlo rozšíriť svoje expozície.
Zatekanie strechy spôsobovalo problémy v podstate už od zriadenia inštitúcie v týchto priestoroch. Z týchto dôvodov PSK ako zriaďovateľ múzea vyčlenil v tohtoročnom rozpočte na jej opravu takmer 297.000 eur (8,95 milióna Sk). Projekt počíta so zachovaním existujúceho vzhľadu objektu, pričom budú osadené nové tepelno-izolačné vrstvy. Náklady na projektovú dokumentáciu v objeme 33.194 eur (jeden milión Sk) si rozdelili obaja vlastníci budovy - PSK a mesto Medzilaborce.
Predseda prešovskej regionálnej samosprávy sa dnes zúčastnil aj na otvorení opraveného úseku cesty tretej triedy medzi obcami Topoľa a Runina v okrese Snina. Povrch viac ako trojkilometrového úseku sa podarilo zrekonštruovať vďaka prostriedkom, ktoré PSK získal z druhej fázy úverových zdrojov Európskej investičnej banky (EIB) a tie predstavovali sumu 248.954 eur (7,5 milióna Sk).
V Sninskom okrese opravili v tomto roku z prostriedkov EIB štyri úseky v celkovej dĺžke 5,22 kilometra ciest druhej a tretej triedy v správe PSK, pričom celkové náklady predstavujú 431.521 eur (13 miliónov Sk).
 

Vyberte región